“Met kleur geef ik sturing aan mijn leven, ontwikkel ik mijn unieke persoonlijkheid. Dat is een voortgaand proces, het is levenskunst die ik graag op inspirerende en liefdevolle wijze aan anderen overdraag door kleur in levens te brengen.”

Louise Schoon Color To Move

Geboren in 1959 was ik als klein kind al creatief met kleuren en vormen bezig. Dat stopte toen ik al vroeg intensief voor anderen moest zorgen. Na een kleur- en stijladvies in 1998 hervond ik mijn talent en ben mijn creativiteit en empathie verder gaan ontwikkelen.

Daarmee breng ik nu op enthousiaste, integere en liefdevolle manier kleur in het leven van anderen. Het schilderen van portretten vind ik het allerleukste, omdat in een gezicht alles weerspiegeld wordt. Ook in mijn kleurstijladvies staat het gezicht centraal. De laatste tijd echter concentreer ik mij vooral op het maken van abstract werk.

Naast schilderworkshops voor volwassenen heb ik een aantal jaren ook met heel veel plezier schilderles gegeven aan jonge kinderen. Hun grenzeloze fantasie – wel op basis van een duidelijke structuur – is een grote inspiratiebron voor mij geweest. Tenslotte doe ik graag uitdagende projecten om met groepen kinderen of volwassenen kleurrijke dingen te maken.

VRIJ WERK

Mijn vrije werk varieert van iconen tot filmfiguren en van chakra’s tot abstract. Mensen en gezichten hebben mij altijd gefascineerd, meer dan bijvoorbeeld de natuur. In het gezicht liggen een persoonlijk verhaal en afkomst, inclusief het voorgeslacht. Die persoonlijke uitstraling, kleur en energie probeer ik te pakken en vorm te geven.

IN OPDRACHT

Altijd is er uitgebreid persoonlijk contact voordat ik schilderij in opdracht maak. De specifieke stijl kan ik niet tevoren afspreken, die ontstaat tijdens het schilderen. Maar in de combinatie van houding, kleur en compositie weet ik altijd de kern van de geportretteerde te raken.

KLEURSTIJLADVIES

Na een kleur-/stijladvies in 1998 ben ik een ander mens geworden. Ik werd gedwongen om naar mijn gezicht te kijken, het meest persoonlijke van een mens. In het gezicht ligt alles: familiegeschiedenis, ras, geografie, persoonlijke ervaringen en de eigen geschiedenis.

Ik ging blanco achter de spiegel zitten en had eigenlijk een hekel aan wat ik zag. Maar dat veranderde toen de kleuren erbij kwamen. Het leek wel of ik mezelf voor het eerst zag, alsof ik me voor het eerst bewust werd van mezelf. Door alles wat ik meegemaakt had, had ik nu deze kleur, deze uitstraling.

Paneel Kleuradvies (c) Color To Move Louise Schoon

Die ervaring deel ik graag met anderen in mijn kleurstijladviezen. Ik laat je zien wat jouw gezicht ondersteunt, maar ook wat overstemt: je gaat zien wat ‘goed’ en wat ‘niet goed’ is. In een map met uitgebreide informatie vertel ik daar meer over. Wat kleur doet, welke stijlen daarbij passen, wat belangrijk is in je gezicht en hoe je kleur kan gebruiken. We kijken samen naar jouw lichaamsbouw om ook daar de beste stijlen bij te vinden. Ik beschilder voor jou in jouw kleuren een paneeltje van 40 x 40 cm. En ik maak je op met jouw eigen make-up. Graag vertel ik je persoonlijk meer. Klik op de knop hieronder en laat  je gegevens achter, dan neem ik contact op om nader kennis te maken.

Paneel voor Kleuradvies (c) Color To Move Louise Schoon
Delen via: